Perseguint els ibers: la ciutat d'Ullastret i el Castell de Palamós

Descripció breu:

La cultura ibera-indigeta és única a la província de Girona i presenta una forta influència grega, gràcies als assentaments grecs d'Emporion (Empúries) i Rodethon (Roses), però també fenícia i cartaginesa, que marquen una ràpida evolució de la gent a casa nostra. La impossibilitat encara de desxifrar el seu alfabet fa que la cultura ibera pervisqui rodejada de misteris. El nostre viatge finalitzarà al museu de la Pesca de Palamós per aprendre les antigues tècniques de pesca.

Lloc o equipament:

La ciutat ibèrica d'Ullastret, la ciutat ibèrica de Castell (Palamós) i el museu de la Pesca (Palamós)

Objectius:

Aprendre sobre la cultura ibèrica, tant dels costums i el "modus vivendi" com de l'organització política i administrativa, les creences, l'origen i la fi. - Veure les influències de la cultura grega a la ibera. - Visitar el museu de Pesca de Palamós, en el qual veurem "in situ" la història de les tècniques pesqueres des dels ibers fins als nostres dies.

Descripció de l'activitat:

Matí: Visita al poblat ibèric d'Ullastret i al Museu Arqueològic. Després agafarem l'autocar per avançar cap al poblat ibèric del Castellet, de Palamós (hi ha una distància de 23,2 km., uns 25 minuts en autocar), que també visitarem. Dinar: A l'àrea d'esbarjo metropolitana de Palamós. Tarda: Visita al museu de la Pesca de Palamós.

Preu/alumne:

8 euros/amb subvenció Indika: 4,85 euros

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,25 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 3,15 euros/alumne per a activitats d'una jornada.Comments