De la Palaiàpolis d'Emporion a l'Emporiae romana

Descripció breu:

Empúries és el jaciment arqueològic més important de la península Ibèrica, un indret privilegiat on trobem juntes les restes de les antigues civilitzacions grega, romana i ibera. A més a més, el seu port va ser la porta d'entrada dels romans a l'antiga Hispània. La visita que hem preparat està destinada a donar un visió evolutiva de les diferents civilitzacions que governaven la Mediterrània fa més de 2.000 anys en relació amb la nostra terra. Veniu a descobrir els orígens de l'Empordà!

Lloc o equipament:

Sant Martí d'Empúries: places, carrers i platges, el Museu Arqueològic de Catalunya d'Empúries, l'espigó romà, l'espai de la duna Litoral i la zona d'esbarjo de Sant Martí.

Objectius:

- Identificar les característiques principals de l'edat antiga per poder diferenciar les principals etapes de la història de la humanitat. - Conèixer l'organització social de les ciutats gregues i romanes. - Identificar els elements bàsics de la mitologia grega i romana, i els seus personatges principals. - Identificar les formes de vida a Catalunya d'abans i després de l'època antiga. - Valorar el nostre llegat cultural en relació amb les antigues civilitzacions grega i romana. - Apreciar i valorar els béns que componen el patrimoni cultural com a testimonis de la història.

Descripció de l'activitat:

Matí: Esmorzarem al poble de Sant Martí d'Empúries, primer assentament grec que ells anomenaven Palaiàpolis. Des d'allà realitzarem la introducció històrica de l'arribada del grecs. Mentre resseguim la duna Litoral observarem les restes de l'espigó romà d'Empúries. Realitzarem una visita guiada a les ciutats grega i romana de les ruïnes d'Empúries (Mac-Empúries). La visita a l'interior del Museu Arqueològic inclourà l'explicació de l'escultura de l'Asclepi i el sacrifici d'Ifigènia, entre altres. Dinar: A la zona d'esbarjo de Sant Martí d'Empúries. Tarda: Activitat "Vivim les olimpíades", a la platja de Sant Martí. Realitzarem una adaptació de les olimpíades clàssiques. Es formaran diversos grups i els alumnes competiran entre ells per mitjà de diferents activitats físiques.

Preu/alumne:

8 euros/amb subvenció Indika: 4,85 euros

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,25 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 3,15 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Comments