Els senyors de les pedres: la ruta megalítica la Jonquera-Cantallops

Descripció breu:

Tot i que al voltants del 6000 aC arriba el neolític a la península Ibèrica, l'home es continua desplaçant per aconseguir el sílex, roca molt preuada però escassa a les nostres terres. La regió més propera i abundant en sílex era el Rosselló, i el pas del coll del Portús es va convertir en la ruta més habitual de l'època, i alhora va fomentar l'intercanvi de coneixements entre tribus i clans. Els cromlecs eren punts de reunió entre clans i tribus sota una mateixa àrea d'influència econòmica i social.

Lloc o equipament:

La ruta megalítica de la Jonquera-Cantallops. El cromlec del Mas Baleta.

Objectius:

Observar i aprendre sobre les àrees d'assentaments d'època neolítica i la relació entre les diferents tribus o els clans prehistòrics dins d'una mateixa àrea d'influència o un entorn geogràfic. Entendre "in situ" els diferents rituals neolítics i els cultes cap als seus avantpassats.

Descripció de l'activitat:

Matí: Recorregut megalític fins al cromlec del Mas Baleta (la Jonquera-Cantallops). Dinar: Al cromlec del Mas Baleta (a mig recorregut). Tarda: Taller "Fem una eina neolítica" i tornada a l'autocar.

Preu/alumne:

8 euros/amb subvenció Indika: 4,85 euros

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,25 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 3,15 euros/alumne per a activitats d'una jornada.



Comments