Visites guiades‎ > ‎Escoles‎ > ‎Roses‎ > ‎

Roses modernista: forjat i trencadís

Descripció breu:

La burguesia catalana experimenta, des de mitjans del s. XIX, un protagonisme especial a la societat catalana gràcies a la Revolució Industrial. La burgesia decideix mostrar el seu poder adquisitiu per mitjà d'edificis que expressin el seu poder econòmic i un nou estil, el modernisme, respondrà a aquesta nova demanda. Al llarg del recorregut posarem especial atenció a la societat modernista: els cercles socials, les activitats empresarials més destacades i el ric llegat cultural.

Lloc o equipament:

El nucli urbà de Roses. Cases modernistes, neoclàssiques i noucetistes: la casa Romanyac, la casa Mallol, la casa Mates, la casa del Marquès de Llinàs i el far antic de Roses.

Objectius:

- Analitzar l'origen i l'expansió de l'arquitectura modernista i veure'n les principals característiques arquitectòniques per mitjà dels edificis que veurem al llarg del recorregut. - Pendre consciència de l'existència del modernisme fora de la ciutat de Barcelona. - Fer incís a la biografia de personatges històrics rellevants dins la cultura catalana dels inicis del s. XX com ara Jaume Vicens Vives o Josep Pla, que van fer vida a Roses o hi van tenir relació. - Explicar la vida social, econòmica i política de Roses als inicis del s. XX i, per extensió, de tot Catalunya.

Descripció de l'activitat:

Matí: Recorregut pel nucli urbà de Roses, on veurem edificis de diferents estils arquitectònics que predominaven als inicis del s. XX. El recorregut acabarà a la platja de la Perola, on introduirem els arts de la pesca als inicis del s. XX. Dinar: Al port esportiu de Roses o a la plaça de Catalunya. Tarda: Taller de ceràmica amb trencadís. Taller en què l'alumne/a realitzarà una figura d'argila i hi inscrutarà vidres erosionats de platja .També existeix la possibilitat de visitar per dins l'antic far de Roses.

Preu/alumne:

8 euros/amb subvenció Indika: 4,85 euros

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,25 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 3,15 euros/alumne per a activitats d'una jornada.

Comments