Itinerari literari de Mª Angels Anglada: Les closes dels Aiguamolls de l'Empordà (Tot el dia)

Les Closes, novel·la guanyadora del premi Josep Pla 1978 serà el fil conductor del nostre passeig pel Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, segona zona humida més important de Catalunya. Mª Àngels Anglada va morir a Figueres el dia de Sant Jordi l'any 1999 després d'una prolífera carrera literària. 

Volem estimular la inspiració dels alumnes a l'hora de comprendre l'obra de l'escriptora, poeta i filòloga en un itinerari on natura i cultura van de la mà. Estanys, recs i closes us esperen.


Objectius:

Aprendre la història de l'ocupació humana a la zona dels Aiguamolls de l'Empordà

Despertar l'estima dels alumnes per la natura i gaudir-la.

Veure els elements del paisatge de les zones humides: estanys, recs , rierols, closes, pastures, conreus, boscos de ribera,...referents de molts texts literaris de Mª Àngels Anglada.

Entendre el paisatge com a font d'inspiració.


Descripció de l'activitat:

Matí: Itinerari literari Maria Àngels Anglada: anirem des del Cortalet a les Sitges del Mas Matà o del Mas Matà Sant Pere Pescador ( a escollir)

Dinar: zona de pícnic Parc Natural dels Aiguamolls de l'Emporda

Tarda: a escollir,

Taller de realització d'un poema literari prenent com a referència diversos models literaris i tècniques d'escriptura

Taller de realització d'una caixa-niu o menjadora d'aus


Durada: Tot el dia


Preu/alumne:

8 euros/amb subvenció Indika: 4,85 euros

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,25 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 3,15 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Dossiers pedagògics per a cada alumne que inclourà un recull de textos representatius de l'escriptora MªÀngels Anglada, material de suport didàctic per l'educador/a, làmines d'ocells i plantes

Comments