Port de la Selva: Itinerari literari J.v. Foix

Descripció breu:

Josep Vicenç Foix i Mas (Barcelona, 1893-1987) va ser el poeta català que va tractar més profundament el tema de la identitat. Ell va ser el gran ventríloc de la poesia catalana de tots els temps. Va fer estades al Port de la Selva des de l'any 1924. La gent, els racons del poble, les cales i l'empremta que el pas del temps els deixava van ser presents en el procés creatiu del poeta, com es pot veure en alguns dels seus textos. Us oferim una ruta per al gaudi de tots els sentits.

Lloc o equipament:

El Port de la Selva: tamarius del final del Passeig, biblioteca municipal, monòlit de J. V. Foix, cafè de la Marina, hotel Comerç, església, moll de la Timba, plaça d'en Pol Nadal i Mallol, moll d'en Pere Pi, port de Reig i la Tamariua.

Objectius:

- Descobrir el poble del Port de la selva i el seu entorn a partir de la figura de l'escriptor J. V. Foix. - Identificar altres referències literaries i artístiques del Parc Natural del Cap de Creus. - Reconèixer els ecosistemes que s'intenten protegir, les eines per protegir-los, les restriccions, els bons usos i els aprofitaments. - Relacionar els hàbitats i els aprofitaments d'aquests ecosistemes per l'home al llarg dels segles, i incidir en la conservació, el respecte i la valoració del medi.

Descripció de l'activitat:

Matí: Esmorzem al far de Port de la Selva. Tot seguit, després de realitzar la introducció de la visita des del far, ens desplçarem en autocar fins el nucli urbà del Port de la Selva. Des del port pesquer iniciarem el recorregut de l'itinerari de J.V. Foix, i resseguirem tota la costa fins arribar a la cala Tamariua. Dinar: A ca la Tamarius. Tarda: Tornada, amb el fil conductor de la història de l'evolució de la pesca a la badia del Port de la Selva.

Preu/alumne:

8 euros/amb subvenció Indika: 4,85 euros

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,25 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 3,15 euros/alumne per a activitats d'una jornada.Comments