Visites guiades‎ > ‎Escoles‎ > ‎Castelló d'Empúries‎ > ‎

El comtat d'Empúries II: l'estany de Castelló


Sabies que el comtat d’Empúries abraçava en època medieval tota la vall del riu Muga? T’agradaria descobrir els enigmes que amaga l’anomenada Catedral de l’Empordà? Vos endinsar-te a les terres més verges dels Aiguamolls i descobrir els secrets dels seus curiosos habitants? 

Castelló d’Empúries i els Aiguamolls de l’Empordà són un dels testimonis més palpables de la història de la comarca de l’Empordà i dels seus avantpassats. Comtes, cavallers, damiceles, homes de Dèu o pagessos han compartit vida, penes i alegries en les terres de l’antic comtat d’Empúries. Prenent com a fil conductor la història del comtat medieval, on un dia la vila de Castelló d’Empúries va esdevenir una esplendorosa capital, volem mostrar al visitant una part imprescindible del patrimoni històric i natural de la plana empordanesa.

Objectius:
Mostrar als alumnes la unió existent entre passat i futur, mostrant la possibilitat de descobrir a partir de la història les eines necessàries per desenvolupar-nos com individus lliures .Descobrir la història dels comtat catalans a través del gran exemple que suposa el comtat d'Empúries.Conèixer l'evolució del paisatge sobretot en relació amb l'ocupació humana del territori.Descobrir la història de la dessecació de l'antic estany de Castelló.

Descripció de l'activitat:
EmpordàBrava proposa una itinerari que combina natura i cultura format en primer lloc per la visita cultural al poble medieval de Castelló d’Empúries, on destacarem , entre altres, el Museu Cúria-Presó medieval , el call jueu, les muralles i la basílica de Santa Maria . Tot seguit ens endinsarem pels camins del Parc Natural dels Aiguamolls de L’Empordà on podrem gaudir de curiositats respecte la història de l'estany de Vilaüt o l’observació, des dels diferents aguaits, de la gran diversitat de flora i fauna que fan dels Aiguamolls de l’Empordà un enclavament únic de gran bellesa.

Volem mostrar als alumnes la unió existent entre passat i futur, mostrant la possibilitat de descobrir a partir de la història les eines necessaries per desenvolupar-nos com individus lliures.

Durada de l’activitat: tot el dia (horari escolar)

Preu/alumne:

8 euros/amb subvenció Indika: 4,85 euros

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,25 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 3,15 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


S'adapta la visita a les necessitats i preferències de cada grup i/o centre educatiu

Cicle superior/ESO/Batxillerat /cicles formatius


 
Comments