Visites guiades‎ > ‎Escoles‎ > ‎Castelló d'Empúries‎ > ‎

Castelló d'Empúries, Tot un dia a la Capital Comtal

Descripció breu:

Castelló d'Empúries, antiga capital del comtat d'Empúries, és sens dubte una de les poblacions medievals més emblemàtiques de Catalunya. La basílica de Santa Maria, coneguda com la catedral de l'Empordà, i el museu de la Cúria-Presó són dos dels edificis medievals més espectaculars del patrimoni català així com un punt clau en el coneixement de la història dels comtats catalans. És una herència cultural única, que constitueix un exemple privilegiat per descobrir la importància del nostre llegat cultural

Lloc o equipament:

Castelló d'Empúries: la basílica de Santa Maria, el museu de la Cúria-Presó medieval, els carrers i les places de la població, el call jueu, el convent de Santa Clara, el palau Comtal i el convent dels dominics

Objectius:

Ed. primària: - Identificar les característiques principals de l'edat mitjana. - Descobrir els trets més importants de la història medieval de l'antic comtat d'Empúries. - Identificar els estaments, els costums i les tradicions de la societat medieval. Ed. secundària: - Aprofundir en els coneixements de la història dels comtats catalans. - Comparar els trets i les formes d'organització social de les diferents cultures. - Explicar les manifestacions artístiques com a reflex de l'imaginari d'una societat. - Motivar la responsabilitat per conservar el patrimoni cultural.

Descripció de l'activitat:

Matí: Visitarem el nucli antic de Castelló d'Empúries; entrarem a la basílica de Santa Maria, al museu parroquial i al museu de la Cúria-Presó, i passejarem pel call jueu. Dinar: A la zona d'esbarjo. Tarda: Ed. primària: Taller de vitralls bàsic. Simulació de cartolina i paper de plàstics de colors. Ed. secundària: Taller de vitralls avançat. Pintura sobre vidre amb la tècnica de la delineació de plom i pintura per vidre. Es realitza un dibuix sobre paper, que repetirem sobre paper de calcar. Netejarem el vidre i realitzarem un marc amb cinta aïllant per evitar que el vidre es trenqui o que ens fem mal. Posarem el vidre sobre el paper de calcar. Amb plom líquid es definiexen els contorns del disseny. Amb el plom sec, utilitzarem la pintura per vidre per donar-li color.


Preu/alumne:

8 euros/amb subvenció Indika: 4,85 euros

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,25 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 3,15 euros/alumne per a activitats d'una jornada.


Comments