Visites guiades‎ > ‎Escoles‎ > ‎Castelló d'Empúries‎ > ‎

Castelló d'Empúries en clau jueva

Descripció breu:

Castelló d'Empúries, antiga capital del comtat d'Empúuries, és sens dubte una de les poblacions medievals més emblemàtiques de Catalunya. Una herència cultural única, que constitueix un exemple privilegiat per descobrir la importància del nostre llegat cultural

Lloc o equipament:

Castelló d'Empúries: carrers i places que formen el call jueu, la basílica de Santa Maria, el retaule gòtic de la verge de la Candelera, el cementiri dels jueus conversos, la llotja del mar, el museu Cúria-Presó i el puig dels Aspres

Objectius:

- Identificar les característiques principals de l'edat mitjana per tal de poder diferenciar les etapes principals de la història de la humanitat. - Identificar els trets característics de la cultura jueva i la seva relació amb els diferents espais de la vila. - Identificar les formes de vida a Catalunya a l'edat mitjana. - Valorar el llegat cultural que les diferents ètnies i societats han deixat sobre la nostra cultura actual, entre les quals trobem la cultura jueva. - Apreciar i valorar els béns que componen el propi patrimoni cultural com a testimonis de la història.

Descripció de l'activitat:

Matí: Itinerari pel nucli antic de Castelló d'Empúries i el call jueu. Es comentaran els edificis més destacats des del punt de vista de la comunitat jueva medieval. La basílica i el museu de la Cúria-Presó s'explicaran amb especial atenció a la relació que tenen amb la comunitat jueva de Castellló. Dinar: A l'àrea d'esbarjo de Castelló d'Empúries. Tarda: Taller "El mercat a l'època medieval". Es realitzaran diversos grups de cinc persones, els quals competiran entre ells en un tauler on tenim representants els edificis cristians i jueus relacionats amb el mercat. Per mitjà de diferents proves relacionades amb l'activitat comercial, els grups competiran fins al moment en què un dels grups guanyi.

Preu/alumne:

8 euros/amb subvenció Indika: 4,85 euros

* La subvenció de la Diputació de Girona és del 70 % del cost de l'activitat, amb un màxim de 2,25 euros/alumne per a activitats de mitja jornada i de 3,15 euros/alumne per a activitats d'una jornada.

Comments